Trio de Hummus, clasic, cu dovleac și cu măsline
Că tor veni vremea postului, avem un motiv numai bun și întemeiat să mâncăm măcar 2 zile pe săptămână doar legume. Nu se moare din așa ceva, dincontră, mai purificăm organismul de toxine.
De ce Hummus?! Pentru că năutul este un aliment gustos, sănătos, ușor de gătit și poate înlocui cu succes carnea. Bogat în fier, potasiu, magneziu, vitamina B și A, este un produs ideal atât pentru cei care țin post, vegani dar și pentru cei care vor să înlocuiască carnea.
Favorizează digestia, dând senzația de sațietate, este indicat și în curele de slăbire.
Ingrediente trio de Hummus: clasic, cu dovleac și cu măsline
Mod de preparare trio de Hummus clasic, cu dovleac și cu măsline:
Punem năutul la înmuiat peste noapte.
A doua zi îl spălăm și îl punem la fiert, cu o cantitate considerabilă de apă. Posibil să mai fie nevoie de apă.
Punem năutul fiert într-un blender cu usturoi, sare, ulei de măsline, pasta tahini, zeama de lămâie, piperul și mixăm până obținem o cremă. În caz că e nevoie, mai adăugăm apă. Lăsăm 2-3 linguri pentru decor la cel clasic.
Luăm 2-3 linguri de năut fiert și îl tragem în ulei de măsline la tigaie împreună cu fulgi de chilli, coriandru și sare după gust.
Punem în bol humusul decoram cu bobițele de năut.
Coacem dovleacul, alegem pulpa și o mixăm alături de condimente. Adăugăm o treime din cantitatea de Hummus rezultată și amestecăm.
Punem în bol și decorăm cu piure și ulei de dovleac.
Împărțim măslinele în jumătate. Jumătate le mixăm cu a doua treime de Hummus, cealaltă păstrând-o pentru decor. Condimentam cu sare și piper dacă mai este nevoie.
Punem în bol și garnisim cu restul de măsline, pătrunjel tocat mărunt și 1 lingură de ulei de măsline.
Simplu, rapid și numa bun de post sau pentru vegani. Servim alături de o pită, turta taraneasca coapta pe plita sau in tigaie
ori cu o pită turceasca din făină integrala.
Mmmmmmm 🙂
Spor la treabă și poftă bună!