Vinete umplute cu linte – Rețetă de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Vinete umplute cu linte - Rețetă de post
  • -4 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Vinete umplute cu linte – Rețetă de post

Azi facem Vinete umplute cu linte – Rețetă de post un preparat simplu și gustos în același timp, care poate fi pregătit atât pentru zilele de post și nu numai!

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Ai nevoie doar de câteva ingrediente si vă recomand să dublați cantitățile pentru că sunt fenomenal de bune, gustoase și sățioase dar si potrivite pentru un prânz pe cinste.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Sursă suficientă de proteină din linte și fibre datorită legumelor, ce să vrei mai mult de la un preparat atât de simplu?! Iar dacă doriți mai multe informații despre tipurile de linte, dar și beneficiile ei, le găsiți aici sau click pe fotografie.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Cum facem Vinete umplute cu linte – Rețetă de post

Ingrediente:

  • 2 vinete medii (aproximativ 350 g/buc)
  • 80 ml de ulei vegetal cu gust negru
  • 200 g linte verde
  • 1 ceapa medie
  • Un morcov potrivit
  • O bucățică de țelină rădăcină
  • 2-3 căței de usturoi
  • 120 g cașcaval
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Spălăm și punem lintea la hidratat într-un vas cu apă rece pentru minim 2 ore.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Spălăm vinetele și le tăiem pe lung în două, astfel vom obține 4 buc. Cu ajutorul unui cuțit vom cresta la o adâncime de 1,5 cm vinetele le ungem cu ulei, și le dăm cu sare.

Punem vinetele intr-o tigaie unsă cu puțin ulei și le prăjim pe ambele părți la foc mic până se înmoaie, adică până sunt bune de mâncat.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Curățăm legumele și le tocăm mărunt. Le punem intr-o tigaie la foc mic cu puțin ulei și le călim până sunt ușor crocante.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Adăugăm lintea și apă atât cât să acopere, punem un capac și continuăm să gătim la foc mic până se înmoaie și se evaporă tot lichidul.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Cu ajutorul unei linguri scoatem pulpa vinetelor, astfel încât să lăsăm și pe coajă un strat de vreo jumătate de centimetru după care o adăugăm peste linte și continuăm să gătim încă 3-4 minute. Dăm gust cu sare și piper.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Umplem vinetele cu compoziția de linte, presărăm cașcavalul și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 5-7 minute, în funcție de cât de rumenă doriți să fie crusta.

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Servim cu pătrunjel tocat mărunt, spor la treabă și să vă fie de folos!

Vinete umplute cu linte - Rețetă de post

Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password