Niște Piept de pui cu prune uscate învelite în bacon învelite în bacon făcuți în casă nu cred că ar refuza cineva, mai ales când știi ce ingrediente ai băgat. Ficăței calumea plus mere caramelizate, un deliciu greu de refuzat.
Merg de minune serviți ca atare, rece sau calzi ori alături de alte preparare pe un platou cu gustări reci sau aperitive cum se mai spune.
Practic avem nevoie de doar trei ingrediente principale, piept de pui, prune uscate și bacon iar restul sunt pentru a completa gustul și bineînțeles ca să și arate bine. Dar dumneavoastră le puteți înlocui prunele cu caise, smochine sau lăsați așa doar în bacon.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Tăiem pieptul de pui felii astfel încât să obținem 20-22 de felii, condimentăm cu sare și piper.
Întindem feliile de bacon, punem câte o bucată de piept pui, câte o prună uscată. Rulăm strâns astfel încât capetele să rămână ușor în exterior.
Aranjăm pe tavă și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute, în funcție de cât de bine doriți să fie făcuți. În caz că se rumenește prea tare reduceți temperatura la 200 de grade, dar asta depinde de la cuptor la cuptor. Din păcate la acest pas am uitat să fac poză, dar vă las poza de la ficăței, este același mod de a pune pe tavă cu spațiu între ei.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt apoi le transferăm pe un platou și sunt gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.