Azi facem o rețetă îmbunătățită de salam de biscuiți cu cremă de ciocolată, fructe și alune de pădure, fin ciocolatos și extrem de delicios.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare pas cu pas:
Rupem biscuiți grosier, taiem bucăți fructele uscate și le punem alături de alunele de pădure.
Intr-un castron batem ouăle cu un praf de sare. În timp ce batem ouăle, punem zahărul cu apa la fiert pentru a obține un sirop consistent.
După ce s-au spumat ouăle adăugăm siropul de zahar direct de pe foc și batem până se răcește apoi adăugăm untul topit si omogenizăm.
Adăugăm cacaua și untul în compoziția de ouă și omogenizăm până obținem un sos de ciocolată.
În sosul de ciocolată adăugăm treptat biscuiți cu alunele și fructele, amestecam bine. Lăsam 10 minute sa se hidrateze puțin biscuiții.
Împărțim compoziția în 3-4 porții egale si rulăm în folii alimentare bine strânse la capete sa scoatem afară aerul.
Pentru un plus de aspect putem îmbrăca salamul în nucă de cocos, nucă măcinată fulgi de ciocolata. Eu i-am rulat în cocos, alune de pădure măcinate ai pudră de Oreo.
Lăsam la rece minim 4 ore după care putem servi 🙂 Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și poftă bună!