Că mulți mulți dintre dumneavoastră îmi cer rețete fără gluten, astăzi facem niște biscuiți Amaretti cu migdale fără faină, delicioși și foarte simpatici.
Sunt atât de buni, ușor crocanți de se fărâmă în gură iar ciocolata neagră, fructele uscate si fisticul copt nu fac decât să întregească simfonia de gusturi, arome si texturi.
Avem nevoie de câteva ingrediente și de poftă de lucru, dar ce nu facem noi pentru un deliciu care să ne bucure inima și ochii, nu-i așa?!
Ingredientele sunt putine și nu necesită o îndemânare de cofetar, așadar pot fi pregătiți și de cei mai puțin îndemânatici într-ale prajituritului iar dacă vei respecta cantitățile și modul de preparare cu sfințenie îți vor ieși niște biscuiți gustoși, aspectuoși și foarte drăguți.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată 😍😍😍
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente biscuiți:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Tapetăm 3 tavi cu hârtie de copt.
Punem migdalele cu 20 de grame de zahăr într-un robit de Bucătărie și le măcinăm până obținem făina de migdale.
Adăugăm 100 de g zahăr tos peste migdalele măcinate și dăm deoparte.
Batem albușurile cu praful de sare și când începe să se formeze bezeaua adăugăm treptat zahărul și mixăm în continuare până se dizolvă complet.
Adăugăm treptat compoziția de migdale peste bezea, o încorporăm cu mișcări largi de sus în jos, iar la ultima parte de migdale adăugăm și esența.
Turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma rotundă aveline cât se poate de înalte cu un diametru similar unui bănuț de 50 de bani, cu spațiu între ele de minim 3 cm.
Dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până se rumenesc ușor. În acest timp nu deschidem deloc cuptorul. Le lăsăm să se răcească în tăvi.
Finalizare:
Topim ciocolata pe bain marie.
Tocăm fisticul grosier.
Desfacem petalele de pe bobocii de trandafir.
După răcirea completă a biscuiților îi transferăm pe un grătar trasăm linii longitudinale subțiri de ciocolată și cât este încă moale ciocolata presărăm fisticul, petalele de trandafir și fructele uscate.
Lăsăm să se întărească ciocolata și apoi sunt gata de servit, simplu, rapid, gustos și gluten free 🙂