Probabil cea mai inedită rețetă de Biscuiți fragezi cu ferestre de sticlă potriviți pentru sărbătoarea Crăciunului si nu numai.
Aluat fraged cu unt și aromat cu extract de vanilie, fragezi de se topesc în gură și ferește de sticlă făcut din bomboane aromate cu gusturi diferite.
Aluatul fraged este unul din preferatele românilor, așa că nu cred să există cineva care să nu îi aprecieze și să se bucure de ei mai ales în perioada sărbătorilor.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Într-un bol încăpător punem făina, sarea, zahărul pudră și untul tăieței cubulețe. Frământăm până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm oul, extractul de vanilie și continuam să frământăm până obținem un aluat omogene și compact.
Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
Întindem aluatul cu o grosime de 5-6 mm. Cu ajutorul formelor decupăm biscuiții și le facem găuri cu forme mai mici. Punem biscuiți pe tăvi.
Zdrobim bomboanele și punem cam 1/2 linguriță în fiecare gaură a biscuitelui. Eu le-am învelit bine într-o pungă de congelator și le-am spart cu ciocanul de șnițele.
Dăm la cuptor pentru 8-10 minute sau cât e nevoie să se rumenească ușor. Lăsați biscuiții să se răcească în tăvile în care s-au copt.
Faceți la fel și cu aluatul rămas.
Simplu, rapid și ușor de preparat.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.