Cabanos în aluat o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare sau luat la pachet sau la picnic.
Parcă simt mirosul cozonacilor și al fripturilor care mai de care din fiecare casă pe care o colindam alături de ansamblul meu de suflet, Bănățeana, din Timișoara. În fiecare casă în care intram, aveam câte o preferință, unul avea cea mai bună prăjitură, altul cele mai bune napolitane și tot așa.
Nu vă imaginați că mergeam din poartă în poartă, ne colindam între noi și era atât de frumos, încât anul acesta va trebui să mergem din nou!
Printre noi era și Daiana, fata preotului din Uliuc, așa că la ea mâncam cele mai bune cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval a la Ioneta, doamna preoteasă. Nu știu ce le făcea, ce băga în aluat dar erau atât de buneeeee, încât am cerut rețeta și astăzi le-am făcut, sunt moi, pufoase, fragede, gustoase și ușor de făcut, ceea ce este cel mai important!
Astăzi din același aluat, ușor modificat am făcut cabanos în aluat și au ieșit atât fragede și de moi încât s-au mâncat instant.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos.
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente aluat:
Mod de preparare cabanos în aluat:
La început se pune drojdia în laptele calduț cu puțină făină, sare și zahăr. Se amestecă până se înmoaie drojdia și se lasă la crescut.
Punem făina într-un castron, facem o gaură în mijloc, adăugăm untura, laptele călduț, apa, gălbenușurile și compoziția de drojdie dospită.
Frământăm până obținem un aluat elastic, pe care îl punem la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie până își dublează volumul.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Împărțim aluatul în 16 bucăți egale.
Ungem un plan de lucru cu ulei pe care întindem fiecare bucată sub formă de dreptunghiuri cu 2 cm mai late decât lungimea cabanosului.
Cu ajutorul unui pinten facem incizii la fiecare cm. Rulăm fiecare cabanos și punem câte 8 bucăți într-o tavă și le mai lăsăm la dospit încă 20-25 de minute.
Ungem cu ou bătut și băgăm câte o tavă la cuptor pentru 22-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
Spor la treabă și poftă bună!