Cu siguranță acești Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel sunt potriviți atât ca si garnitură, ca o mâncare de sine stătătoare alături de o salată sau chiar simplii. Nouă ne plac oriunde, oricând și mai ales oricât 🤣🤣🤣
Îmi aduc aminte de buna Măriuca că îi făcea atât de des în zilele de post, uneori chiar si 2-3 zile una după alta si niciodată nu am făcut mofturi. Ne plac si gata ❤️❤️❤️
Potriviți pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este preparatul versatil cu putine ingrediente si cu un mod de preparare foarte simplu si la îndemâna tuturor.
Prin urmare vă invit să urmăriți lista scurtă si simplă a ingredientelor s-ar si modul de preparare descris pas cu pas pentru o rețetă delicioasă.
Ingrediente:
2 kg de cartofi de preferat roșii
300 g ceapă galbenă
100 ml ulei vegetal cu gust neutru
1 lingură de boia dulce
1 legătură zdravănă de pătrunjel
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și ceapa.
Tocăm mărunt pătrunjelul.
Pentru început ne vom apuca de cartofi pe care îi vom tăia cubulețe mai măricele, îi vom spăla si apoi îi vom pune la fiert în apă cu sare într-o cratiță încăpătoare astfel încât să fie acoperiți bine cu apă. Fierbem cam 35 de minute, sau către nevoie astfel încât să nu se fărâme.
Tăiem ceapa cuburi mărunte si o punem la călit împreună cu putină sare în ulei la foc mic până se înmoaie.
Oprim focul si adăugăm boiaua.
Strecurăm cartofii și îi adăugăm peste ceapa, dăm gust cu sare si piper, amestecăm atât cât să fie uniform acoperiți de ceapa cu boia.
Punem în farfurii și distribuim uniform pătrunjelul tocat, iar acum sunt gata de servit. Spor la treabă si să vă fie de folos!!
Pentru multe alte rețete de Garnituri, preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.