Aceste chifle cu lapte fără frământare sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească pâine proaspătă într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, aceste chifle sunt delicioase și satisfăcătoare.
Gustul lor bogat de lapte adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor chifle minunate în cel mai scurt timp posibil.
Tot ceea ce ai nevoie pentru această chifle sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!
Ingrediente:
Extra pentru uns și deasupra:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.
Adăugăm untul, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme puteti ține aluatul pana la 20 sau la frigider 24 de ore.
După trecerea timpului de dospire, ungeți un front de lucru cu ulei și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
E momentul să încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor care va rămâne până la finalul coacerii chiflelor.
Împărțim aluatul în 20 de părți egale și dăm forma bilelor, ungem cu ulei, acoperim cu o folie si lăsăm la dospit încă 15 minute.
Întindem fiecare bilă cu o lungime de 15 cm și o lățime de 5.
Rulăm și le aranjăm în tavă (22/33) exact cum se vede în fotografie. Lăsăm la dospit încă 40-45 de minute sau cat este nevoie să își dubleze volumul.
Amestecăm gălbenușul cu lingura de lapte și omogenizăm.
Ungem cu ou și presărăm semințele. Acoperim cu o folie pentru încă 10 minute după care băgăm la cuptor pentru 25-27 de minute.
Cu ajutorul spatulei scoateți chiflele afară și acoperiți cu un prosop de bucătărie până se răcește complet.
E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.