Mi-a fost dat să gust în viața asta nenumărate feluri și rețete de pâine, însă ca și aceste chifle fara frământare cu ovăz și semințe, parcă nu a fost niciunele! Miez consistent ca al pâinii de casă, cu coajă subțire și în același timp crocantă, gust de pâine autentică care îmi aducea aminte de bunici.
Astăzi am adăugat un plus de fulgi de ovăz și ceva semințe și au ieșit atât de bune, încât mai vrei una și încă una, dar este atât de consistentă încât abia mai poți sa o termini pe prima.
Și vă mărturisesc că în casa bunicilor mei din partea mamei din Ardeal, pâinea era alimentul de bază, apoi celelalte și mi-o aduc aminte pe buna Măriuca, când spunea că atunci când pleci la drum musai să ai o pită la tine, că niciodată nu se stie ce se poate întâmpla. Întotdeauna când pleca de acasă, la noi sau la ceilalți nepoți, musai în traistă trebuia să aibe o pâine.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă veți bucura de o pâine gustoasă și arătoasă în același timp.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru deasupra:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Punem toate ingredientele uscate într-un bol, inclusiv sarea.
Adăugăm apa, uleiul de măsline și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până se omogenizează.
Curățăm bolul pe margini, punem o folie de prospețime și lăsăm la frigider pentru minim 12 ore.
După trecerea timpului de stat la frigider, răsturnăm aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină și împărțim în 6 părți egale.
Dăm forma chiflelor astfel, aducem partea de sus spre cea de jos, pe cea de jos peste parte îndoită de sus și facem la fel de la dreapta la stânga. Punem pe tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute, acoperite cu o folie de prospețime.
După dospire presărăm semințele și fulgii de ovăz. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru 15 minute.
Reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem 10-13 de minute până se rumenesc frumos.
Scoatem chiflele din tavă, le punem pe un gratar și le acoperim cu un prosop de bucătărie lăsându-le să se răcească de la sine. Simplu, rapid și cu un gust fenomenal.
Pentru multe alte rețete de paine, chifle dar și multe altele, găsiți în secțiunea produse de panificație sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.