Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă facem chifteluțe de pui la cuptor, cu siguranță vor fi curcubeu pe cerul gurii.
Așa pățesc de fiecare dată, îmi propun ca de mâine să mănânc mai echilibrat, mai sănătos, mai fără grăsimi sau fără zahăr, dar nu știu cum de aproape fiecare dată nu se potrivește socoteala de acas cu cea din târg!
Astăzi o prietenă m-a rugat să îi fac niște chifteluțe și fiind destul de cald afară, timpul limitat am zis că singura opțiune viabilă să le termin în timp și să scap de căldură și de miros este să le bag la cuptor și bine am făcut! Timpul alocat a fost înjumătățit, mirosul din casă aproape inexistent, unde mai punem că nu au nici un gram de grăsime extra față de grăsimea care se găsește în mod normal în carne.
Le-am servit cu niște cartofi condimentați, deasemeni și ei făcuți la cuptor.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina oficială de pe Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru chifteluțe:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm foarte mărunt.
Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare.
Porționăm 20 de chifteluțe și le facem bile. Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 15-16 minute.
Simplu, rapid și gustos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!