Poate cea mai rapidă și mai gustoasă ciorbă de fasole verde de post.
O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa aș răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde potrivită pentru zilele de post și nu numai.
În general o fac destul de des, însă totul depinde de anotimp, vara o fac cu roșii iar iarna mai adaug și smântână. Bine recunosc și vara o fac uneori cu smântână, pentru că așa ne-a învățat buna Măriuca :))))
Aromată și plină de savoare deși e doar din ingredinete simple și la îndemâna tuturor, chiar și iarna găsiți fasolea verde congelată cum am folosit eu sau pusă la borcan de peste vară.
Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare ciorbă de fasole verde
Curățăm toate legumele, le tăiem cuburi. Le punem într-o oală încăpătoare alături de ulei, roșiile în bulion și le punem la călit cu ulei și sare.
După 7-8 minute adăugăm apa, foaia de dafin, cimbrul și sare. Fierbem aproximativ 15 minute la foc domol.
Adăugăm mărarul tocat mărunt și e gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!