Ciorbă de fasole verde – Rețetă de post

( 5 out of 5 )
Loading...
Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post
  • -8-10 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Ciorbiță de fasole verde  Rețetă de post

Poate cea mai rapidă și mai gustoasă ciorbă de fasole verde de post.

Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post

O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa aș răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde potrivită pentru zilele de post și nu numai. 

În general o fac destul de des, însă totul depinde de anotimp, vara o fac cu roșii iar iarna mai adaug și smântână. Bine recunosc și vara o fac uneori cu smântână, pentru că așa ne-a învățat buna Măriuca :))))

Aromată și plină de savoare deși e doar din ingredinete simple și la îndemâna tuturor, chiar și iarna găsiți fasolea verde congelată cum am folosit eu sau pusă la borcan de peste vară.

Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe.

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem ciorba de fasole verde de post?

Ingredinete:

  • O ceapă
  • 150 g morcovi
  • 100 g țelină rădăcină
  • 100 g ardei gras roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g fasole verde galbenă
  • 400 g roșii cuburi în bulion
  • 1 ardei iute plus zeamă de la ei (Opțional)
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspăt sau 1 linguriță rasă de uscat
  • Sare și piper după gust
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare ciorbă de fasole verde

Curățăm toate legumele, le tăiem cuburi. Le punem într-o oală încăpătoare alături de ulei, roșiile în bulion și le punem la călit cu ulei și sare.

Punem zarzavaturile

După 7-8 minute adăugăm apa, foaia de dafin, cimbrul și sare. Fierbem aproximativ 15 minute la foc domol.

B7EB4918-D3A8-4224-B8AA-DA4DF81AEA5E.jpeg

Adăugăm mărarul tocat mărunt și e gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide