Ciorbă de perișoare à la grec

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -6-8 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

Ciorbă de perișoare à la grec

Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare à la grec cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor, dar și un mod de preparare foarte simplu.

Ciorbă de perișoare à la grec, gustoasă, hrănitoare și ideală pentru zilele răcoroase.
Având în vedere că eu nu prea sunt un mare fan al supelor și ciorbelor, există totuși câteva care îmi plac cum este și aceasta ciorbă de perișoare à la grec. Consistentă, sățioasa, plină de legume, carne, smântână din abundență și ușor acruță nu are cum să nu placă oricui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciorbă de perișoare à la grec

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 300 g morcovi
  • 200 g țelină rădăcină
  • 150 g pătrunjel rădăcină
  • 150 g păstârnac
  • 150 g ardei capia sau gogoșar
  • O ceapa mică
  • 70 g orez
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper după gust
  • Opțional un ardei iute și câteva linguri de oțet de pe ardeii iuți
  • 1 legătură de mărar

Ingrediente pentru perișoare:

  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru liezon:

  • 3 gălbenușuri
  • 400 ml smântână cu minim 32% grăsime

Mod de preparare:

Pentru început vom curăța și spăla toate legumele. Le tăiem toate cuburi, mai puțin ceapa pe care o vom tăia mărunt. Le punem la călit cu ulei și sare, într-o oală la foc mediu.

Punem o oală cu 1,5 l de apă și sare la foc, iar între timp, vom face perișoareleastfel: într-un castron vom amesteca carnea tocată cu pătrunjelul tocat, ouăle, sarea și piperul, omogenizăm bine și formăm biluțe de aceeași dimensiune. Când apa fierbe le răsturnăm în apa și le fierbem 5 minute la foc mediu. Luăm spuma jos. După cele 5 minute, punem perișoarele în oala cu legume, punem și supa strecurată, adăugăm și orezul și lăsam 15 minute să fiarbă la foc mic.

Pentru liezon punem gălbenușurile cu smântâna și le omogenizăm. După cele 15 minute cu un polonic luăm din supă și punem peste liezon amestecând încontinuu, cât de multă supă putem, pentru a aduce liezonul cât mai aproape de temperatura din oală. Răsturnăm castronul înapoi în oala cu supă, oprim focul și mai amestecăm 3-4 minute încontinuu.

Nu chiar simplu, dar nici foarte complicat, însă foarte gustoasă și hrănitoare. Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura poftă bună!

 

Step by step method

    Lasă un comentariu!

    x

    Register

    Lost Password

    Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

    Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

    Închide