Aceste Fursecuri aripi de înger cu nucă și magiun cu siguranță vor încânta papilele gustative dar și ochii celor care le vor servi.
Și cum aluatul fraged merge de minune cu nucă și magiun, astăzi va aduc o altă formă de “Cornulețe” dacă se poate spune așa. Gustul lor divin de aluat fraged copt cu bezea, nucă si magiun te face să mai vrei una și încă și tot așa.
Modul de preparare este simplu și nu necesită abilități de patiser ori de vreo gospodină desăvârșită, așa că nu trebuie decât să te apuci de treabă și să respecți rețeta.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu iaurtul și praful de sare.
Punem făina cernuta într-un castron alături de untura rece și zahărul vanilat. Amestecăm repede cu vârful degetelor astfel încât să obținem o compoziție similară nisipului umed.
Adăugăm compoziția de gălbenușuri și frământăm în aluat care trebuie să fie moale dar nelipicios. Nu mai puneți făină decât dacă se lipește de mâna.
Punem aluatul într-o folie și îl dăm la rece pentru o oră.
Mod de preparare pentru nucă cu bezea:
Mixam albușurile cu un praf de sare până se întăresc, adăugăm treptat zahărul pudră și mixăm până bezeaua este lucioasă și zahărul este complet topit.
Încorporăm nuca și coaja de lămâie, amestecăm ușor și dăm deoparte.
Asamblare și coacere:
Împărțim aluatul în 3 părți și întindem câte o parte pe un plan de lucru presărat cu făină cat putem de subțire. Cu ajutorul unei forme de 10 cm diametru decupăm aluatul.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț turnăm magiunul și bezea cu nucă în centrul cercurilor.
Aducem partea superioară peste cea inferioară și lipim marginile prin presare. Îndoim încă o dată în două cu grijă fără a presa și punem pe tăvi. Dăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până se reunesc frumos.
Scoatem din cuptor, le lăsăm să se tempereze ușor, presărăm zahăr pudră și sunt gata de servit.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.