Azi facem fursecuri din albușuri cu stafide și ciocolată și cum combinația de ciocolată cu stafide este chiar la ea acasă nu poate fi decât un succes.
Sunt atât de fragede, moi și gustoase încât iubitorii de stafide și ciocolată cu siguranță vor fi încântați, și nu numai ei, ci întreaga familie.
După sărbătorile de Paște am realizat că am rămas cu câteva albușuri și sincer nu vroiam să le arunc sau să le adaug în omletă, așa că am luat decizia de a le folosi.
Pe lângă simplitatea ingredientelor și modul de preparare este unul ușor, iar ca preț, pot spune că este foarte ieftină, iar dacă mai iei în considerare că nu folosim ouăle întregi și albușurile oricum le aruncam… pot spune că este foarte ieftină și la îndemâna oricui.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru fursecuri:
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Cernem făina și o amestecăm cu stafidele.
Într-un bol bine spălat și degresat punem albușurile cu un praf de sare și le batem până lasă ușoare forme la suprafață, asemeni unei zăpezi moi.
Adăugăm treptat zahărul tos și batem până obținem o spumă fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.
Adăugăm untul și amestecăm ușor, atât cât să se încorporeze.
Încorporăm amestecul de făină cu stafide și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon, cu mișcări ușoare de jos în sus.
Turnăm compoziția într-un sac fără formă și formăm aveline cu diametrul de 2-2,5 cm.
Coacem tăvile pe rând, câte 8 minute, fără să deschidem cuptorul, după care le scoatem pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată:
Punem smântâna într-o crăticioară și o înfierbântăm, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care o omogenizăm. Dăm la rece pentru o oră.
Scoatem compoziția de ciocolată de la frigider și cu ajutorul unui robot de bucătărie, o batem astfel încât să obținem o cremă aerată (aproximativ plus-minus 30 de secunde). Nu batem mai mult că riscăm să se taie.
Împărțim fursecurile obținute în 2 părți egale și umplem o parte cu crema de ciocolată obținută. Sunt gata de servit, dar mult mai bune sunt a doua zi asta în caz că mai apucă.
Așadar de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!