Cu siguranță această Negresă cu cocos – Brownie cu cocos este cea mai bună prăjitură cu interior umed, lipicios și cu un exterior crocant demențial.
Când vine vorba de prăjiturile cu ciocolată efectiv parcă mă transform, le iubesc cu toată ființa mea, cu tot ceea ce exist. Dar această negresă le-a întrecut pe toate, se topește în gură iar cocosul nu vine decât să completeze tabloul perfect al unui desert spectaculos.
Modul de preparare este foarte simplu, nu ai nevoie decât de un castron și o tavă, iar apoi de răbdare pentru a se răci să poate fi devorată. Pur și umplu nu te mai poți oprindu-ne mâncat și provoacă dependență.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru un rezultat excelent.
Ingrediente:
330 g zahăr tos
150 g unt cu minim 80% grăsime
1 linguriță extract de vanilie
4 ouă medii întregi
120 g făină albă tip 000
70 g cacao de bună calitate
Un praf de sare
150 g cocos îndulcit sau 120 g fulgi de cocos
120 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 22/22 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron punem laptele condensat, cocosul îndulcit și un ou. Omogenizăm și dăm deoparte. Dacă nu avem cocos îndulcit adăugăm doar 120 g de fulgi de cocos și 150 g de lapte condensat îndulcit pentru prăjituri.
Punem zahărul, extractul de vanilie, praful de sare și untul topit într-un castron. Batem 8-10 minute, musai!
Adăugăm ouăle rămase pe rând mixând după fiecare până se încorporează și să obținem o compoziție similară unei creme.
Cernem făina împreună cu cacaua în compoziția de unt și amestecăm cu o spatulă până se omogenizează.
Turnăm jumătate din compoziția de cacao în tava tapetată, distribuim uniform compoziția de cocos și cealaltă jumătate de compoziție cu cacao și nivelăm.
Dăm la cuptor pentru 30 de minute, apoi scoatem și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Simplu, rapid, gustos și delicios!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.