Azi facem Negresă de post cu nuci și stafide, un deliciu de care vă veți îndrăgosti iremediabil! Cremoasă și aromată cu o textură crocantă la exterior, trebuie musai încercată!
“Vinovată” de această rețetă este fosta mea colegă, cofetareasă la un hotel unde am lucrat la începuturile mele într-un hotel. Făcea cea mai bună negresă, încât în perioadele de post, abia mai făcea față comenzilor.
Și eu eram unul din cei care își comanda, nu una ci două porții. E cremoasă și ciocolatoasă cu exterior crocant, un adevărat deliciu, chiar dacă nu conține nici un gram de unt sau ouă.
Este o rețetă simplă cu ingrediente la îndemâna oricui, se face totul într-un castron și nu este pretențioasă deloc.
Dacă vă place și caramelul, puteți încerca să o glasați cu sos caramel de post, case se face foarte ușor și nici nu ai zice că e de post, detaliile sosului caramel aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare negresă:
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Într-un castron se amestecăm făina cu cacaua și bicarbonatul.
Punem zahărul, uleiul, praful de sare și apa într-un castron și amestecăm până se topește zahărul.
Încorporăm amestecul de făină, stafidele și 100 de grame din cantitatea de nuci tăiate grosier în compoziția unedă și omogenizăm.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu dulceața de caise, presarăm diferența de nuci și dăm la cuptor 40-45 de minute.
Lasăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară pe un grătar să se răcească, cu atenție ca să nu se rupă.
După ce s-a răcit o tăiem și putem servi. Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă 20/25 cm