Buna ziua dragii mei prieteni!
Astăzi vom o pâine umplută cu mozzarella și un Pesto gustos de busuioc cu pătrunjel și usturoi.
Este atât de simplu sa te joci in Bucătărie, încât orice ai avea prin frigider sau camara, ai putea încropi un mic dejun, un prânz sau o gustare.
Azi este una din zilele in care pur și simplu nu am chef de nimic, afara ploua, timp numa bun de citit și leneveala de dimineața pana seara. Dar trebuie sa mananc ceva ca doar nu o sa stau flamand :)) Deschid frigerii, ma uit prin camara, mai nimic nu îmi făcea cu ochiul…
Ma duc înapoi pe canapea sa îmi continui “activitatea”
La un moment dat zic, “hai sa îmi fac un sandwich sa bag și eu ceva in gura…. dar văzând niște busuioc, pătrunjel prin frigider, îmi vine ideea sa modific reteta sandwich-ului și uite-așa s-a înfiripat reteta pâinii coapte cu mozzarela și peste de busuioc cu patrunjel.
Luam pâinea și o tăiem pe diagonala la vreo 2,5-3 cm, la fel și pe celălalt sens, astfel încât sa obținem niște romburi cât se poate de uniforme. Avem grija ca atunci când tăiem pâinea in mijlocul ei sa mergem cu cuțitul puțin mai adânc, iar pe margini doar un pic, asta pentru ca atunci când o vom da la cuptor sa nu lasă sau sa se rupă.