Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

( 3.9 out of 5 )
Loading...
Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano
  • 400 gYield
  • -4 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 10 mReady In
Print Recipe

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Tonul, un pește potrivit pentru o gustare sănătoasă, iar pentru astăzi am ales să fac un delicios pate de ton cu fasole, lămâie și oregano.

Nu prea sunt adeptul pateurilor din comerț, însă îmi place să le fac acasă și le fac din aproape orice, din ciuperci, din ficat de curcan, din ficat de rață, dar parcă astea din pește sunt la sentimentul meu. De exemplu, pateul de păstrăv afumat cu lămâie, rețetă pe care o găsești aici:

este unul din favoritele mele. Aceste pateuri sunt de fapt niște gustări ușoare, rapid de făcut și megagustoase.
Din câteva ingrediente, o pâine neagră coaptă în tigaie, rețetă pe care o găsești aici:

și câteva legume, poți spune că ai un mic dejun consistent și sățios.
Însă vă veți convinge imediat după citirea ingredientelor și a modului de preparare.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum facem pate de ton cu fasole, lămâie și oregano?

Ingrediente:

  • 1 conservă mică de fasole albă 220-250 g net
  • 1 conservă de ton de 160 g net
  • 1 cățel mic de usturoi
  • 70 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Zeamă de lămâie după gust
  • Câteva frunze de oregano proaspăt
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • Pentru servit câteva rondele de ceapa roșie sau 2 fire de ceapă verde

Punem toate ingredientele intr-un castron, mai puțin ceapa roșie și câteva fire de pătrunjel. Cu ajutorul unui mixer vertical mixăm pana obținem o pastă omogenă și pateul este gata. Potrivim de sare și piper dacă mai este nevoie.

Mixăm

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Servin pe pâine prăjită cu ceapa roșie, pe baghetă sau ca o gustare rapidă. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Pate de ton cu fasole, lămâie și oregano

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide