Recunosc ca azi voiam sa fac ceva sandwich-uri calde dar până la urmă neavând pâine în casă am făcut repede un aluat care l-am transformat în pizza calzone că doar sosul de roșii mi-a rămas de la pizza Chicago style și până la urmă și asta e tot un fel de sandwich.
Aluatul se face foarte simplu și nu ai nevoie de prea multe ingrediente așa că modul de preparare e foarte simplu și la îndemână. De umplut se poate umple cu ce vă place sau cu ce aveți prin frigider așa cum am făcut și eu.
Și uite că până la urmă sandwich-urile calde s-au transformat într-o pizza de casă împăturită cum i se mai spune cu aluat fraged, umplutură generoasă și sos delicios de roșii făcut în casă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente aluat pentru aluatul de pizza:
Ingrediente pentru sosul de roșii și umplutură:
Mod de preparare pentru sosul de roșii:
Punem roșiile în bulion într-un castron cu sarea, piperul, oregano, ulei de măsline și le mixăm cu ajutorul unui blender.
Mod de preparare aluatul de pizza:
Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă. În fotografie se vede mai multă drojdie pentru că eu am făcut 5 porții.
Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm amestecul de drojdie, apa și uleiul de măsline.
Frământăm până obținem un aluat mai dens, dar totuși neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.
Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și dăm forma bilelor, le lăsăm 10 minute la dospit din nou.
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Întindem fiecare bilă sub formă rotundă cu diametrul de 30 de cm, și presărăm mozzarella doar pe o jumătate. Punem 3-4 linguri de sos de roșii doar peste mozzarela, salamul, șuncă sau ingredientele preferate și iar puțină mozzarella.
Aducem cealaltă jumătate de aluat peste partea cu umplutura și presăm bine marginile astfel încât să facă priza una cu cealaltă și să se lipească bine. În poza asta nu se văd tăieturile dar trageți 3-4 tăieturi pe partea superioară a aluatului.
Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până se rumenesc frumos.
Simplu, rapid gustos și sănătos, așa ca vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.