Azi facem ceva bun, bun Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci un desert ușor de realizat cu mare ușurintă chiar și de cei mai îndemânatici într-ale cofetăriei.
Și cum merele sunt foarte apreciate în prăjituri, astăzi am reușit să aduc un plus de valoare acestui fruct delicios și sănătos ale sezonului rece. Cu multe proprietăți, nutrienți dar si vitamine esențiale care ajuta la buna funcționare a organismului.
Rețeta este de la vecinul meu Marius care intr-o zi mi-a adus doua felii de prăjitură de care m-am îndrăgostit instant și căruia îi mulțumesc pe această cale și bine-nțeles v-o aduc cu drag și dumneavoastră.
Acum vă invit dă rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru stratul de mere:
Ingrediente pentru bezeaua cu nuci:
Mod de preparare:
Tapetăm fundul unei tăvi de 25/35 cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Punem făina într-un castron împreună cu untul, sarea și zahărul. Frământăm astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm smântâna, oul și gălbenușurile, frământăm rapid atat cât să obținem un aluat omogen. Punem într-o folie și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le stoarcem de suc, adăugăm coaja răzuită de la o portocală.
Zdrobim biscuiții.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem in tavă.
Distribuim 3/4 din cantitatea de biscuiți
apoi merele stoarse, le presăm ușor apoi zahărul peste mere, scorțișoara, iar la final restul de biscuiți zdrobiți.
Punem cealaltă foaie și apăsăm ușor.
Batem cele 2 albușuri împreună cu 3/4 din cantitatea de zahăr și o turnăm peste ultima foaie, întindem uniform bezeaua și distribuim nuca tocată grosier.
Dăm la cuptor pentru 60-65 de minute sau până se rumenește frumos. Lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt după care tăiem și la final pudrăm cu zahăr. Dacă cumva se prea rumenește deasupra acoperim cu o altă tavă și creștem temperatura la 180 de grade păstrând timpul recomandat.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.