Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

( 5 out of 5 )
Loading...
Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci
  • -24 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Azi facem ceva bun, bun Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci un desert ușor de realizat cu mare ușurintă chiar și de cei mai îndemânatici într-ale cofetăriei.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Și cum merele sunt foarte apreciate în prăjituri, astăzi am reușit să aduc un plus de valoare acestui fruct delicios și sănătos ale sezonului rece. Cu multe proprietăți, nutrienți dar si vitamine esențiale care ajuta la buna funcționare a organismului.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Rețeta este de la vecinul meu Marius care intr-o zi mi-a adus doua felii de prăjitură de care m-am îndrăgostit instant și căruia îi mulțumesc pe această cale și bine-nțeles v-o aduc cu drag și dumneavoastră.
Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Acum vă invit dă rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Cum facem Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Ingrediente pentru foi:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 200 g zahăr tos
  • 5 g praf de copt
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • Un praf de sare
  • 1 ou întreg
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g smântână cu 25% grăsime

Ingrediente pentru stratul de mere:

  • 2 kg mere gata curățate de coajă și semințe
  • 1 portocală netratată
  • 100-150 g zahăr tos în funcție de cât de dulce vă place
  • 15 biscuiți petit Beurre sau 4 linguri de pesmet
  • Scorțișoară măcinată Opțional

Ingrediente pentru bezeaua cu nuci:

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 150 g nuci
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

Tapetăm fundul unei tăvi de 25/35 cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem făina într-un castron împreună cu untul, sarea și zahărul. Frământăm astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Adăugăm smântâna, oul și gălbenușurile, frământăm rapid atat cât să obținem un aluat omogen. Punem într-o folie și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le stoarcem de suc, adăugăm coaja răzuită de la o portocală.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Zdrobim biscuiții.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem in tavă.

Pe un plan de lucru înfăinat intindem Aluatul

Distribuim 3/4 din cantitatea de biscuiți

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

apoi merele stoarse, le presăm ușor apoi zahărul peste mere, scorțișoara, iar la final restul de biscuiți zdrobiți.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Punem cealaltă foaie și apăsăm ușor.

Batem cele 2 albușuri împreună cu 3/4 din cantitatea de zahăr și o turnăm peste ultima foaie, întindem uniform bezeaua și distribuim nuca tocată grosier.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Dăm la cuptor pentru 60-65 de minute sau până se rumenește frumos. Lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt după care tăiem și la final pudrăm cu zahăr. Dacă cumva se prea rumenește deasupra acoperim cu o altă tavă și creștem temperatura la 180 de grade păstrând timpul recomandat.

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Spor la treabă și poftă bună!

Plăcintă cu mere, portocale, bezea și nuci

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password