Cu siguranță mulți dintre noi ținem post așa că o Prăjitură cu mere de post din aluat fraged cu borș vine numa la fix.
Aluatul acesta este atât de fraged și de bun încât cornulețele cu magiun din acest aluat au ieșit și ele extrem de bune.
Și când mă gândesc cat de ușor și de rapid se face, pare-se că aceasta va fi dulcele din postul ăsta. E fragedă, cu umplutură generoasă de mere aromatizată cu scorțișoară iar merișoarele nu vin decât să aducă un plus de gust și arome.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru umplutură de mere:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Încălzim borșul atât cât să putem ține degetul în el.
Punem făina într-un castron și facem o gaură în mijlocul ei.
Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și amestecăm astfel încât să se distribuie uniform.
Adăugăm borșul, uleiul și frământăm un aluat care sincer la prima vedere nu arată foarte bine, dar nici o problemă, așa trebuie să arate.
Lăsăm la dospit pentru încă jumătate de oră sau cat este suficient pentru a-și dubla volumul.
Mod de preparare pentru compoziția de mere:
Curățăm merele și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le punem într-o oală la foc mediu alături de zeama de lămâie, scorțișoară și zahăr.
Când au lăsat zeama și zahărul este topit le strecurăm bine printr-o sită fină și le dăm departe să se răcească.
Asamblare:
Împărțim aluatul în două părți egale, întindem două foi de 22/35 cm
Întindem prima foaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, distribuim grișul pe toată suprafața foii apoi merele
și merișoarele nu pe care le împingem bine în compoziția de mere.
Cealaltă foaie de aluat o tăiem longitudinal.
Întindem fâșiile de aluat după cum ne place și le presăm ușor peste mere, eu le-am pus in diagonală. Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenește frumos.
Scoatem prăjitura din cuptor, o transferăm pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet. Porționăm și pudrăm zahăr.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.