Prăjitură New York cu coacăze, blaturi umede de cacao și cremă de brânză
Prăjitura aceasta a venit ca rezultat al unei cereri de dulce din partea colegilor, să facem ceva bun, rapid și gustos. Unii vroiau clătite, alții gogoșile cap de curcan sau te miri ce, însă cum mie îmi place să experimentez, mi-am zis că trebuie să facem ceva mult mai bun și mai de efect! Iar cum în bucataria unui restaurant găsești mai de toate, e imposibil să nu faci ceva bun și din cele mai neînsemnate ingrediente.
Așa că Sergiu a pus ouăle la bătut cu zahărul, Marcela a combinat făina cu cacaua și eu m-am ocupat de crema de brânză. Împreună am reușit ca în jumătate de oră să încropim un desert care ulterior a făcut furori printre noi, blat umed de cacao, cremă de brânză cu unt și fructe.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă și decor
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Cernem cacaua și făina într-un castron, le dăm deoparte.
Într-un castron încăpător sau în bolul unui robot de bucătărie punem ouăle cu praful de sare și le batem până ajung la consistența unei zăpezi pufoase.
Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o consistență stabilă și zahărul este topit.
Încorporăm și uleiul în compoziția de ouă după care ne oprim în a mai bate.
Încorporăm și făină în compoziția de ouă și cu ajutorul unei spatule de silicon amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem afară și lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.
Mod de preparare pentru cremă:
Într-un bol omogenizăm smântâna cu crema de brânză și o dăm deoparte.
Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.
Adăugăm treptat crema de brânză amestecată cu smântâna și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.
Asamblare:
Cu ajutorul unui inel cu dimensiunea de 7 cm diametru, decupăm cât de multe felii putem din blat, astfel încât să rămână cât mai puțin blat. Le scoatem pe o tavă.
Sfărmăm bine resturile de blat și le băgăm din nou la cuptor la 150 de grade pentru 6-8 minte sau până se usucă bine.
Jumatate din crema de brânză o punem într-un sac cu șpriț cu sau fără formă turnăm aveline pe jumătate din numărul de discuri obținute, venim cu celelalte discuri, iar jumătate din cremă.
Deasupra punem sfărmuri din resturile de blatiști ornăm cu fructe.
Simplu, gustos și mai ales de efect. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă pentru cuptor 35/45 cm Dimensiunea inelului pentru decupat 7 cm diametru.