Prăjitură Prăjitură Ștangle cu nucă, vișine și ciocolată este o delicatesă fină, cu influențe din bucătăria sârbească, apreciată pentru combinația de texturi și arome. Aceasta este realizată din straturi fragede de aluat fraged, alternând cu o umplutură generoasă de nucă măcinată, îndulcită și aromatizată cu vanilie sau coajă de lămâie.
Cu un aspect elegant și simetric, Prăjitură cu nucă, vișine și ciocolată impresionează prin finețea aluatului care se topește în gură și prin umplutura bogată, cu o consistență catifelată și un gust ușor tradițional.
Adesea tăiată în forme alungite, asemănătoare unor batoane, prăjitura este decorată cu o glazură subțire de ciocolată sau zahăr pudră, aducând un plus de eleganță și un echilibru perfect cu note crocante.
Este desertul ideal pentru evenimente speciale, dar și pentru momentele de răsfăț cotidian. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Glazură:
NOTĂ: Pentru cei care vor să facă foile acasă, găsiți rețeta aici sau click pe fotografie.
Mod de preparare:
Tăiem vișinele grosier, le punem la scurs într-o sită și le presăm ușor astfel încât să se scurgă bine sucul din ele.
Într-o crăticioară punem laptele cu zahărul până dă în clocot. Amestecăm bine să se topească zahărul.
Adăugăm nuca măcinată, omogenizăm și fierbem pentru 3 minute la foc mic.
Încorporăm untul și amestecăm bine.
Adăugăm și biscuiții în compoziția de nucă și amestecăm bine.
NOTA: Se adaugă biscuiții ultima dată ca să nu se facă compoziția cleioasă. Așa ca respectați întocmai ordinea.
Împărțim compoziția în 7 părți egale.
Punem o foaie, un strat de cremă, câteva vișine presărate, nivelăm, iar foaie, iar strat de cremă, vișine și tot așa până terminăm cu foaie. Punem deasupra o tocător și dăm la rece pentru 2 ore.
Mod de preparare pentru glazură de ciocolată.
Punem ciocolata într-un bol alături 4 linguri de ulei și o topim cu grijă la microunde.
Adăugăm nuca tocată grosier și omogenizăm.
Turnăm amestecul de ciocolată peste ultima foaie și nivelăm. Dăm deoparte pentru minim 2 ore.
Acum poate fi tăiată și servită. Spor la treabă și poftă bună!
Pachetul de foi sârbești pe care l-am folosit și îl găsiți exact așa doar ca de la Dr Oetker.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.