Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

( 5 out of 5 )
Loading...
Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt
  • -1, 5 kgServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Cu siguranță cea mai sănătoasă Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt dar și cea mai bună din câte am făcut și mâncat vreodată.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Îmi aduc aminte că această salată nu lipsea niciodată de pe masă la fiecare sărbătoare din casa noastră, că era ziua vreunuia dintre noi sau că era vreo sărbătoare religioasă și întotdeauna o mâncam cu plăcere și parcă nu era masă completă dacă nu aveam salată de ciuperci.
Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Cu timpul și cum înaintăm în vârstă parcă îmi era tot mai greu să o mănânc deși îmi place la nebunie, consistentă datorită maionezei cu mult ulei și bineînțeles cu multă pâine.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Dar azi stând pe gânduri să o fac sau nu, mi-am spus clar că o voi reinterpreta și sosul de maioneză s-a transformat într-unul de iaurt grecesc mult mai lejer și digerabil. În plus am adăugat niște șuncă și castraveți murați iar rezultatul vă asigur ca este spectaculos. Am servit-o cu o ciabatta cu măsline făcută în casă.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Cum facem Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Ingrediente:

  • 650 g ciuperci din conservă sau la borcan (cantitate netă după scurgere)
  • 250 g șuncă presată
  • 120 ml ulei de măsline
  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 2-4 căței de usturoi depinde de cat de mari sunt și cât de mult va place
  • 1 ceapă roșie medie
  • 1 legătura de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine ciupercile din conservă și le scurgem bine de excesul de apă.

Curățăm ceapa și usturoiul, ceapa o tocăm mărunt.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Castraveții îi tăiem cubulețe mici.

Șunca presată o tăiem julienne.

Punem iaurtul, usturoiul, uleiul de măsline și puțină sare într-un vas iar cu ajutorul unui blender vertical mixam bine până obținem un sos cremos.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Punem sosul de iaurt într-un castron încăpător și adăugăm celelalte ingrediente: ciupercile bine scurse, ceapa, pătrunjelul, șunca, castraveții murați tăiați cubulețe și amestecăm. Dăm gust cu sare si piper.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Eu o las la frigider pentru aproximativ o oră să se îmbine gusturile, apoi o servim. Poate fi servită alături de niște lipii ardelenești din făină integrală sau lipii din cartofi sau o ciabatta cu măsline  cum am avut servit noi și vă asigur că merg de minune.

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Salată de ciuperci cu șuncă și iaurt

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password