Print Recipe
Am tot incercat fel și fel de retete de siropuri,nu pot sa spun ca a fost unul care sa ma dea pe spate sau care sa ma mulțumească și sa reușesc sa păstrez aroma și gustul căpșunilor proaspete. Insă acum m-am oprit, am ramas la reteta simpla, rapida si cea mai eficienta a bunicii mele.
Nu sunt mare pasionat de siropuri, însă de acesta sunt pur și simplu îndrăgostit.
Siropul poate fi consumat cu apă minerală sau poate fi folosit, ca atare sau diluat, la pregătirea prăjiturilor. După aceeaşi reţetă se poate prepara şi siropul de zmeură sau de vișine.
Step by step method
-
Se curăţă şi se spală căpşunile, apoi se taie în bucăţi. Se pun într-un vas cu zaharul și zeama de lămâie, se acoperă şi se lasă la macerat la rece, timp de 12 ore.
-
Fructele macerate se strecoară pe un tifon curat deasupra unui vas in care vom fierbe siropul.
-
Se fierbe totul la foc domol. Se lasă să dea în clocot circa 10-15 minute, timp în care se adună spuma ridicată. Sterilizăm sticlele, apoi se toarnă în sticlele fierbinți. Sticlele se astupă cu dopuri etanşe, se lasă la cald pana se răcesc şi păstrează în loc răcoros şi uscat.
-
Spor la treaba si pofta buna!