Zilele de post, dar și sfatul medicului de a mânca mai sănătos, scoate Bucătarul din tine, de vrei de nu vrei 🤣🤣🤣
Într-adevăr zilele acestea mi-am propus să mănânc cât mai sănătos, să gătesc preparare cât mai rapide dar și gustoase, mai ales în zilele de miercuri și vineri. Și cum prietenii mei de la CooperativaTm mi-au trimis un coș plin cu legume de tot felul, printre ele am găsit și acești dovlecei, pe care azi i-am făcut spaghete de dovlecel cu năut crocant.
Gustul lor fresh și aromele îmbietoare ale condimentelor pe care le-am adăugat la năut, efectiv m-au făcut să uit că mănânc fără carne.
Așadar din numai câteva ingrediente simple și în numai 20 de minute am avut un prânz pe cinste care nu numai că este gustos, este și hrănitor și sățios.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și vă veți convinge.
Pentru alte retete de post, simple, rapid de făcut dar și gustoase click aici sau pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Prima dată ne vom apuca de năut, pe care îl scurgem din conservă, dar păstrând 2 linguri din apă.
Punem o tigaie pe foc cu uleiul de măsline, adăugăm năutul, apa păstrată, condimentele, boiaua, sare și sotăm până se evaporă toată apa și începe să se prăjească ușor și încep să se simtă bine aromele. Dăm deoparte.
Curățăm ceapa, usturoiul, le spălăm si le tocăm mărunt.
Spălăm dovlecelul și-l tăiem julienne pe lung.
Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, le punem la călit în ulei cu puțină sare pentru 3-4 minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.
Adăugăm dovlecelul peste ceapă, sare, piper și călim la foc mare amestecând din când în când până se înmoaie și se evaporă toată apa.
Adăugăm coaja și sucul de lămâie, și mai continuăm să gătim atât cât să se distribuie uniform.
Servim spaghetele în farfurii adânci de paste sau de supă cu boabele de năut deasupra. Asta a fost pentru astăzi, vă mulțumesc că mi-ați stat alături și vă doresc poftă bună di spor la treabă!