Azi facem o supă cremă de roșii cu fidea, fină, delicioasă și sănătoasă potrivită pentru orice vegetarieni și nu numai.
Această supă cremă îmi aduce aminte de supa pe care-mi făcea bunica mea, un preparat simplu dar cu un gust excelent. Ce ingrediente simple și cât de repede era gata, că mai mult dura să se răcească.
Și da, nu trebuie să fii vreun bucătar iscusit pentru a mânca ca la restaurant, trebuie doar să găsești rețeta potrivită, să ai ingrediente de calitate și mâncarea va fi un deliciu.
Sănătoasă și gustoasă în același timp, dar și cu gust de copilărie această supă cremă cu siguranță va fi pe placul multora dintre dumneavoastră.
Poate fi servită cu fidea sau după preferințe cu crutoane sau orez. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas al rețetei.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tăiem Julienne.
Curățăm usturoiul și îl tăiem mărunt.
Curățăm zarzavaturile, le spălăm și le tăiem rondele.
Spălăm ardeiul și scoatem casa semințelor, tijele de țelină și le tocăm grosier.
Punem toate legumele la călit în ulei cu puțină sare până se înmoaie. Amestecăm din când în când să nu se prindă.
Adăugăm 2 litrii de apă și fierbem până legumele sunt gătite.
Punem roșiile în bulion peste și mai fierbem 2-3 minute.
Mixăm crema cu ajutorul unui blender până obținem o cremă fină. Dacă mai este nevoie mai putem adăuga puțină apă. Dăm gust cu sare și piper, adăugăm chimenul și zahărul după gust.
Într-o oală încăpătoare punem apă cu sare și fierbem fideaua, cu 1 minut mai puțin față de Instrucțiunile de pe pachet.
Putem adăuga fideaua direct în cremă sau în momentul servirii. Simplu, rapid, gustos și sănătos. Spor la treabă și poftă bună!