O rețetă ușoară de tartă cu dovleac de placinta si caramel – un desert delicat, rapid și ușor de preparat.
Din dovleac puteți prepara unul din cele mai delicioase deserturi. Tarta cu dovleac este o rețetă foarte simplă și se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente minime și accesibile. Vă recomandăm să încercați această rețetă extraordinară și să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert gustos, delicat, cremos și foarte aromat. În doar o ora și jumătate veți obține o tartă cu un gust rafinat și extrem de delicioasă.
Pune zaharul intr-o cratita inalta, impreuna cu apa si zeama de lamaie, la foc mic. Nu amesteca deloc, ci lasa cratita pe foc pana cand incepe sa prinda culoare pe margini. Poti acum sa agiti putin cratita deasupra focului, incat sa uniformizezi amestecul, dar nu amesteca. Cand incepe sa miroasa dulce-amarui, iar culoarea este foarte inchisa, da cratita de pe foc si adauga smantana, urmata de unt. Amesteca rapid pentru a omogeniza folosind o lingura de lemn si continua sa amesteci pana cand bulele dispar complet si obtii caramelul de casa.
Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsam sa se odihneasca preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea unei tavi de tarta. Punem aluatul in forma, decupam marginile și deasupra punem o hârtie de copt in care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a tine aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15 minute golim fasolea și lăsam încă 10-15 minute sa se coacă.