Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie și mure proaspete

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -12-14 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Dragii mei, nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am ajuns să împărtășesc cu dumneavoastră 100 de rețete, motiv pentru care astăzi, aniversăm cum se cuvine cu un tort de ciocolată cu crema patiseră de vanilie și mure proaspete.
Mă gândeam la un desert care să facă toată în perioada lunilor de vară, iar ingredientul secret sunt murele, fructele de sezon in aceasta perioadă. Acum aveam aceste mure proaspete și mi s-a părut perfect să fac un tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie și mure proaspete. Îți promit că nu vei regreta decizia ta de a face acest desert delicios, totul în casă, si va fi minunat. Crede-mă că îți va plăcea, blat de ciocolată, cremă patiseră de vanilie și fructele de pădure proaspete sunt preferatele tuturor.
Rețeta este simplă și destul de economicoasă, dar cu un gust și o textură fenomenală. Din ingredinete simple, cu un proces tehnologic simplu, acest tort de ciocolată l-am umplut cremă patiseră de vanilie la care am adăugat unt si mure proaspete va fi deliciul de sărbătoare in casa dumneavoastră.
S-a întâmplat pur și simplu să îl fac exact de Sfântă Mărie și nu cred ca e întâmplator acest lucru, motiv pentru care Măriile din viața mea se vor bucura tare mult de acest tort fabulos.
Blatul de ciocolată in combinație cu crema patiseră de vanilie și aciditatea murelor proaspete sunt echilibrul perfect și reușit al unei prăjituri.
Dacă sunteți interesat să vă alăturați aniversarii a 100 de rețete alături de mine, urmați regulile simple de mai jos și ocupați-vă bucătăria cu acest tort fabulos.

Ingredients

  • Pentru blatul de ciocolata
  • Pentru crema pastisera cu unt

Step by step method

  • Începem prin a face blatul astfel: punem toate ingredinetele umede (oua, cafea, ulei, iaurt) intr-un castron alături de zahăr și omogenizăm până la topirea zahărului, adăugăm elementele uscate (făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul, sarea) amestecate în prealabil, le încorporăm în compoziția umedă și la final punem ciocolata. Această compoziție o punem intr-o tavă rotundă de copt cu diametrul de 21 de centimetrii pe care o tapetăm cu hârtie de copt pe fund, la 180 de grade pentru 40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm la temperat după care îl punem la frigider pentru 1 oră ca să îl putem tăia mai ușor. Tăiem blatul in 3 bucăți egale cu ajutorul unui cuțit de pâine.

  • Pentru crema: Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu. Încorporăm untul și o punem la frigider pentru minim 3 ore.

  • Montăm astfel: Punem primul blat, iar cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă punem aveline de înălțimea murelor distanțate după cum se văd in fotografie, punem și murele in locul rămas, repetăm operațiunea și pentru al doilea blat, iar la al treilea după imaginație. Eu am pus un cerc cu aveline de cremă, un cerc de mure și tot așa până am umplut partea superioară a blatului. Punem tortul la frigider pentru 3 ore, după care putem tăia.

  • Acum vă las să vă apucați de treabă, știți vorba aia “vorba multă sărăcia omului” Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password