Tare de mult mă gândesc să fac un Tort Diplomat cu fructe exotice, că parcă m-am cam saturat de fructele noastre și uite că i-a venit rândul.
Practic acest tort este atât de ușor de făcut cu ingrediente la îndemâna tuturor și un mod de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată. Ba chiar poate fi pregătit și de cei mai neîndemânatici într-ale cofetăriei.
Blat de pandișpan însiropat cu sucul de la compot, cremă fină de vanilie cu frișcă și fructe din abundență. Totul completat cu un strat de frișcă și fructe proaspete ca decor.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dau și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm o tavă rotundă de 22 cm diametru cu hârtie de copt.
Într-un castronel amestecăm gălbenușurile cu uleiul până obținem o textură similară a unei maioneze.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Adăugăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor.
Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.
Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 10 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gelatina la hidratat în apa rece.
Punem smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră într-un castron si cu ajutorul unui robot de bucătărie batem până se întărește. O dăm la rece, o vom folosi mai târziu. Mare atenție nu bateți prea mult că roșcați să se taie.
Punem gălbenușurile împreună cu zahărul, laptele, extractul de vanilie într-un castron potrivit pentru bain marie.
Și batem într-una până ajunge la temperatura de 75 de grade. Dacă nu avem termometru ne vom da seama că e gata atunci când se va îngroșa ușor, cu o consistență asemeni aluatului de clătite.
Încorporăm gelatina hidratată în compoziția fierbinte și omogenizăm. O dăm deoparte și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Mare atenție nu vrem să se întărească!
Asamblare:
Punem fructele la scurs.
Tăiem blatul în 3 părți egale.
Încorporăm treptat 300 g din cantitatea totală de frișcă bătută in compoziția de gălbenușuri până se omogenizează. Restul o vom folosi la decor.
Cam asta a fost, dăm la rece pentru 3-4 ore sau ideal peste noapte, după care poate fi servit! Spor la treabă!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.