”Unt de mere” ideal pentru mic dejun sau prăjituri

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1,5 kgPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 2:10 hGata in
Print Recipe

“Unt de mere”, ideal pentru mic dejun sau prăjituri 

Azi facem ceva bun bun, ”Unt de mere” ideal pentru mic dejun sau prăjituri ușor de preparat cu ingediente puține și la îndemână.

Tradus cuvânt cu cuvânt ar însemna unt de mere sau cel puțin asta ar fi cea mai corectă traducere din punctele vedere gramatical. 

Nu există nici o urmă de unt în acest unt de mere, numele de unt de mere vine de la textura cremoasă și umedă.

Este perfect pentru micul dejun alături de o pâine prăjită și o cană cu ceai, pentru diverse prăjituri sau cu brânzeturi. 

Modul cel mai simplu, de a păstra merele peste iarnă este acest unt de mere. Datorită pectinei pe care o regăsim în coajă untul se leagă și obținem textura cremoasă și netedă.

Gustul este genial, ușor acid datorită sucului de lămâie dar și al condimentelor folosite. 

Cum se face unt de mere 

Ingrediente:

  • 4 kg mere cu pulpa mai tare(eu am folosit mere verzi) 
  • 400 g zahăr tos
  • Sucul de la 4 lămâi 
  • 2 l apă
  • 2-3 linguri scorțișoară măcinată 
  • 1-2 lingurițe cuisoare măcinate

Spălăm și curățăm merele de casa semințelor (cotor) și le taiem cuburi.

Punem toate ingredientele într-o oală la fiert până scad bine, ca atunci când luăm din compoziție să curgă destul de greu din lingură.

Acum că știm că e fiartă suficient, putem să le trecem prin sită sau cu ajutorul unui robot de bucătărie să le mixăm cu tot cu coajă, așa cum am făcut și eu. Nu vă faceți griji, coaja nu se va simți deloc. 

Punem din nou la fiert pentru aproximativ o oră, de această dată la foc mic, atât cât să pâlpâie flacăra acoperit și mai amestecăm din când în când, dar totuși având grijă să nu se prindă de fundul oalei. 

Pentru o consistentă de marmeladă putem fierbe mai mult, însă pentru a obține “untul de mere” o oră ar fi suficient.

Simplu, nu-i așa? Dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password