Aceste vinete pane de post, crocante și delicioase, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ales pentru prietenii care mi-au venit în vizită și chiar nu știam ce să le fac rapid și să ciugulim ceva. Au înnebunit…nu el venea să creadă că sunt 100% vegane, că nu au parmezan sau ouă… iar alături de sosul marinara, au mers de minune și chiar mi-a părut rău că nu am avut mai mult de 2 vinete.
Se potrivesc și cu un sos de iaurt sau de smântână, însă bine a fost și așa 😍😍😍
Ouăle le-am înlocuit cu semințele de in, iar in compoziția de pesmet am adăugat condimente și verdețuri uscate ceea ce le-a făcut să fie foarte aromate și gustoase în același timp.
Sosul marinara, se face deasemeni foarte ușor, rețeta o puteți găsi aici sau click pe fotografie.
Așadar Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul uimitor!
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Pentru început vom tăia vinetele felii cu o grosime de 3-4 milimetri, presarăm sare pe ele și le săltăm de câteva ori, apoi le dăm deoparte până se înmoaie și lasă apă.
Într-un castron punem 100 g făină,apa, semințele de in, sare, piper și omogenizăm. Trebuie să obținem o compoziție asemănătoare celei de clătite.
Într-un alt castron punem pesmetul, boiaua, oregano, busuiocul, mărarul, praful de usturoi și amestecăm.
Scurgem vinetele de excesul de apă și le dăm prin cealaltă făină simplă fără nimic.
Le trecem prin compoziția cu semințele de in, le scurgem ușor.
Apoi le trecem prin pesmet, astfel încât să obținem o crustă.
Le prăjim în baie de ulei la toc potrivit (180 de grade)
Și le scoatem pe un șervet de Bucătărie, pentru a absorbi uleiul.
Simplu, rapid și bun, bun de post! De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!