Am tot stat și m-am gândit cum să fac eu prăjitura mușuroi cu zmeură la rece, fără coacere și cel puțin la cel de bun ca varianta clasică.
Se face atât de ușor si de rapid, cu ingrediente simple si la îndemâna tuturor, încât poate fi considerată o joacă de copil. Este gata în mai puțin de o oră și cu siguranță te vei îndrăgosti și tu de ea.
Blatul dacă se poate spune așa este din biscuiți asemeni cheescake-ului iar crema de vanilie aromată și fină în același timp.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături penttu lista scurtă și simplă așa cum v-am promis a ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de vanilie cu unt:
Mod de preparare:
Pentru început ne vom ocupa de crema de vanilie și vom pune zahărul cu faina și praful de sare. Le amestecăm cu un tel până se îmbină.
Adăugăm ouăle și omogenizăm.
Încorporăm și smântâna, extractul de vanilie și punem la foc mic spre mediu amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească amestecând din când în când să nu facă pojghiță sau putem pune o folie direct pe suprafața cremei.
Spumăm untul cu ajutorul unui tel sau al unui robot de Bucătărie.
Când s-a răcit complet crema o încorporăm treptat în unt și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule. Nu amestecați prea mult că riscați să se taie, iar dacă ați comis-o încălziți ușor fundul castronului pe un bol cu apă fierbinte amestecând cu grijă până se leagă din nou 😍😍😍
Mod de preparare pentru blat:
Tapetăm fundul unei forme cu dimensiunea de 25/30 cm cu folie de prospețime, iar marginile cu folie de acetofan specială pentru prăjituri. Dacă nu aveți folie de acetofan merge bine și cu folie de prospețime.
Topim untul.
Într-un robot de Bucătărie zdrobim biscuiții împreună cu cacaua.
Adăugăm untul topit și cele 4 linguri de lapte sau smântână și omogenizați ușor.
Turnați 3/4 din compoziția totală în forma tapetată și distribuiți uniform compoziția. Dăm la rece pentru jumătate de oră. Turnați crema și nivelați uniform pe toată suprafața biscuiților.
Distribuiți zmeura peste cremă și apăsați-o ușor până la baza biscuiților.
Turnați restul de cremă peste zmeură și nivelați din nou.
Presărăm biscuiții rămași.
Dați la rece pentru minim 3 ore după care poate fi tăiată și servită.
Simplu, rapid si gustos, așadar vă doresc spor la treabă si poftă bună!