Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

( 0 out of 5 )
Loading...
Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar
  • -2 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar este o delicatesă culinară care combină suculența naturală a mușchiulețului de porc cu aromele intense ale cabanosului și cremozitatea inconfundabilă a brânzei cheddar.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Mușchiulețul de porc, fraged și bine condimentat, este atent întins și umplut cu cabanos ușor afumat și bucăți generoase de cheddar care se topesc perfect la cuptor. După rulare, preparatul este bine fixat și gătit până când capătă o crustă aurie și aromată, păstrând interiorul suculent și savuros.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Rulada este ideală atât ca fel principal pentru gustările festive, cât și pentru un prânz rafinat. Se servește caldă, alături de garnituri ușoare precum cartofi copți, piure sau o salată proaspătă, pentru a completa armonios combinația de arome. Perfectă pentru a impresiona invitații sau pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență culinară deosebită!

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Cum facem Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Ingrediente:

  • 2 mușchiuleț de porc de 400-450 g/bucată
  • 500 g carne tocată foarte fin, poate fi de porc sau amestec cu vită
  • 2 ouă întregi
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 200 g șuncă de porc
  • 200 g cheddar feliat
  • 3-4 fire de cabanos
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri bune de muștar
  • Sare și piper după gust
  • 1 bucată de prapur de porc

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Tocăm mărunt pătrunjelul.

Îndepărtăm pielițele de la suprafața mușchiulețiilor.

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit despicăm pe lungime până aproape de baza lui.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar
Apoi desfacem încă o dată fiecare jumătate. Mare atenție să nu tăiați până jos că se va prelucra mai greu.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Într-un castron punem carnea tocată, pătrunjelul, ouăle, sare și piper. Amestecăm bine și dăm deoparte.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Punem câte o bucată de mușchiuleț între două folii de prospețime și o întindem bine cu ajutorul ciocanului pentru șnițele. Ungem cu o lingura de muștar și distribuim o lingura de pesmet.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Distribuim șuncă, cheddar, jumătate din cantitatea de amestec de carne tocată, cabanos, felii de ardei.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Cabanosul trebuie învelit bine în compoziția de carne tocată.
Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Rulăm strâns și învelim în jumătate din prapur. Punem pe tavă și dăm la cuptor pentru o oră.

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Înainte de cuptor.
Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

Servim rece sau cald după preferințe, spor la treabă și poftă bună!

Ruladă din mușchiuleț de porc cu cabanos și cheddar

NOTĂ: Pentru gustare rece, musai trebuie dat la frigider ca să se poată felia mai ușor!

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password