Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale.
O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală. În cazul Turciei, nu veți greși cu nimic atunci când vine vorba de alimente, fiind cate ceva pentru fiecare gust. De la Baclavaua dulce și iaurt bogat, la murături uimitoare dar și cafeaua turcească, făcută pe nisip in niște ibrice mici de câte o porție.
Câteva produse pentru care ar merita să vizitați frumoasa țară care se întinde pe două continente Asia și Europa, Turcia oferă o multitudine de preparate culinare cum ar fi vestita Baba Ghanoush,
care este o salata de vinete cu lămâie și tahini, ori Baba Ghanoush cu ardei copți și roșii,
Kebabul, pită turcească coaptă in tigaie, pe care eu am modificat-o puțin și am făcut pită turcească din făină integrală coaptă in tigaie cu usturoi și pătrunjel, baclavaua, etc.
Această pita e atât de ușor de făcut și se face din numai câteva ingredinete la îndemâna oricui.