Print Recipe
Checul cu lămâie, ideal pentru micul dejun sau o gustare. Simplu și ușor de pregătit, apreciat de adulți, dar și de cei mici. Poate fi îmbunătățit cu piersici, caise, căpșuni, vișine sau pentru o versiune mai delicioasă cu pere și ciocolata. Iar dacă nu va place lămâia, poate fi făcut cu portocale, merisoare, nuci, semințe.
Așa ca acest chec poate fi făcut cu aproape orice, numai sa fie pe gustul dumneavoastră!
Step by step method
-
Intr-un castron punem ouăle, zaharul și sarea și le batem până obținem o spumă consistentă.
-
Adăugăm uleiul, coaja de lămâie și ricotta și le încorporăm in compoziția de oua.
Apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt și amidonul. Batem bine până se omogenizează.
-
La final adăugăm zeama de lămâie.
Turnam intr-o tava tapetata cu hârtie de copt iar deasupra presaram zaharul pudra.
Dam la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
-
Spor la treaba și pofta buna!