Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată
  • -30Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată, doar din ingrediente 100% naturale, pe care fiecare dintre noi le avem in cămară.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Sunt mai bine de 30 de ani de când fac această ciocolată și nu am găsit o rețetă mai bună ca aceasta. E moale, fragedă, ciocolatoasă de efectiv se topește în gură.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

E o veche rețetă, găsită în caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, cu stafide, cu cocos sau prajitura Bounty, reteta pe care o gasesti aici: 

CEE39794-030A-4C02-BDD9-FBEAE47BA757-768x1024.jpeg

alune de pădure, ciocolata de casa cu merisoare și glazura de migdale caramelizate, rețetă pe care o găsești aici:

BAF70EFC-E8BB-4B25-A839-299F55FA9CC0-768x1024.jpeg

sau  cu te miri ce. E delicioasa sub orice forma.

Astăzi mi-a fost pofta de ciocolata și cum se face in numai 15 minute, fără coacere și alte cele, m-am apucat de treaba! Și bineînțeles cu putine îmbunătățiri :)))

Am făcut și o poza la reteta, dar nu știu cât se mai înțelege…. Patina timpului și-a spus cuvântul 🙂

A45EEEF8-E5B1-4AE2-83F9-6FD31810BBA0-1024x768.jpeg

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciocolată de casă cu vișine, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată

Ingrediente pentru ciocolată:

  • 450 g zahăr tos
  • 125 ml de apă
  • 150 g de unt cu minim 82% grăsime
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao de bună calitate
  • Un praf de sare
  • 150 g migdale coapte

Ingrediente pentru caramel:

  • 150 g zahăr tos
  • 35 g unt
  • 110 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime

Mod de preparare pentru caramel:

Punem zahărul intr-o crăticioară pe foc mic rotind din când în când până se topește complet și capătă o culoare frumoasă. Când spun rotind înseamnă a mișca brusc cratița astfel încât să se amestece singur. (Sper că am fost înțeles 😊

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Adăugăm untul, oprim focul și amestecăm într-una până se încorporează perfect.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Punem și smântâna, pornim din nou focul pe mic, atât cât să pâlpâie și fierbem 8-9 minute. Faceți totuși proba și puneți o linguriță într-o farfurioara și dați la rece. După ce s-a răcit dacă este tare, atunci e gata. E foarte important acest pas.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Lăsați să se tempereze și turnați intr-o formă tapetată cu folie de prospețime de 15/15 cm. Dați la congelator pentru 2 ore ca să-l puteți tăia ușor. Scoateți din congelator și tăiați cuburi. Puneți înapoi la congelator până mai târziu când vom avea nevoie de el.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Mod de preparare pentru ciocolată:

Tapetăm o tavă de 25/35 cm cu folie alimentară.

Într-un castron punem cacaua, laptele praf cernute printr-o sită și amestecăm bine.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Punem jumătate din migdale, jumate din cuburile de caramel pe fundul tăvii.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Punem zahărul cu apa și sarea la fiert, până când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele. Din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute) dar depinde și cât de tare este focul. Nu fierbeți mai mult că va ieși tare.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Luăm jos de pe foc. Adăugăm untul și lăsăm să se tempereze puțin.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Adăugăm siropul de zahăr peste amestecul cernut de cacao cu lapte de praf și amestecăm până se omogenizează.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Turnăm jumătate din compoziția de ciocolată peste caramel și migdale în tavă și o nivelăm rapid.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Adăugăm restul de caramel și migdale, nivelăm din nou si presăm ușor. Aducem marginile foliei peste si lăsăm 24 de ore la temperatura camerei.

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Este gata de tăiat și servit 😍😍😍 Spor la treabă și poftă bună!

Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password