Când vine vorba de ceva dulce în zilele de înfrânare la dulciuri o ciocolată de casă de post cu lapte de cocos și fructe oleaginoase merge de minune.
Ca principiu modul de preparare este același cu cel al ciocolatei de casă preparată clasic, atât că laptele praf este înlocuit cu cel de cocos, untul cu unt vegan și cam asta este. Gust intens de cacao cu note ușoare de cocos fină, ciocolatoasă și cu elemente crocante datorită migdalelor, caju-ului și a zmeurei deshitratate este o combinație perfectă pentru un desert 100% vegan potrivit pentru toți.
Nu vă trebuie decât laptele praf de cocos și unt vegan pe care le găsiți la mai toate magazinele naturiste, restul ingredientelor cu singuranță le avem cu toții în cămară.
Așadar vă invit alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cernem într-un castron laptele praf de cocos cu cacaua și le dăm deoparte.
Tapetăm cu folie de prospețime fundul unei tavi cu dimensiunea de 20/20 cm.
Într-o craticioară punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și sarea, lăsăm la foc mic și amestecăm ocazional. Lăsăm pe foc până se topește zahărul.
Adăugăm untul și lăsăm în continuare pe foc mic , lăsăm să se topească și acesta.
Turnăm compoziția de lapte praf cu cacaua peste compoziția de zahăr și amestecăm energic până se încorporează perfect. De aici mai fierbem 5 minute la foc mic amestecând în continuu.
Oprim focul și adăugăm cocosul. Amestecăm până se încorporează și acesta.
Dacă nu aveți siguranța că e suficient de bine fiert și legat, puteți pune o linguriță pe o farfurie și o lăsăm la rece. Dacă la rece se întărește suficient cât să fie tăiată, atunci înseamnă că e ok, dacă nu punem din nou la foc pentru 1-2 minute.
Lăsăm să tempereze după care o turnăm în tava tapetată. Imediat punem semințele fructele uscate și o dăm la rece pentru 2 ore.
Scoatem de la frigider și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. Punem pe pătrățele de hârtie de copt și o păstrăm la rece.
Așadar cam asta a fost pentru astăzi, simplu, rapid, gustos și altceva 😍😍😍