Cornulețe rulate cu nucă și magiun

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornulețe rulate cu nucă și magiun
  • -32 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Cornulețe rulate cu nucă și magiun sunt o delicioasă specialitate a bucătăriei românești, apreciate pentru combinația lor echilibrată între dulceața magiunului și aroma bogată a nucilor.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Deși am mai făcut cu nucă ba in compoziție ba în aluat, de data aceasta am ales ca nucă să învelească foile de aluat astfel încât interiorul să rămână doar cu magiun.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Aceste cornulețe rulate cu nucă și magiun sunt perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei, fie ca desert, fie ca gustare, fiind apreciate pentru gustul lor dulce și textura crocantă a aluatului combinată cu umplutura bogată și aromată.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Cum facem Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Ingrediente ete pentru aluat:

  • 400 g făină albă tip 000
  • 200 g unt cu 80% grăsime la temperatura camerei
  • 80 g zahăr pudră
  • 150 g smântână cu 25% grăsime
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru fețe și umplut

  • 100 g nucă măcinată
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 10 g zahăr vanilat
  • 370 g magiun de prune

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.

Tapetăm două tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Punem toate ingredientele pentru aluat într-un castron și frământăm rapid un aluat, fără a insista prea mult să nu dezvoltăm glutenul. Înfoliem și dăm la rece pentru o oră.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Amestecăm toate ingredientele pentru fețe umplutură fără magiun și dăm deoparte.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Împărțim aluatul în două părți egale.

Presărăm jumătate din cantitatea de nucă pe blatul de lucru  și  întindem  aluatul astfel încât să  se distribuie uniform compoziția de nucă și să obținem un cerc cu diametrul de 45 cm

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Tăiem în 16 părți egale și facem câte o incizie la fiecare capăt de aluat de aprox 1,2-1,5 cm. Cu ajutorul unui sac turnăm în fiecare bucată de aluat magiunul de prune.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Desfacem exact ca în fotografie capătul și rulăm dar nu strâns, atât cât ne permite.

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Distribuim pe tăvi și coacem 20 de minute sau până se rumenesc frumos. Simplu, rapid, gustos și economic. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Minunate, vă invit să le testați!
Cornulețe rulate cu nucă și magiun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password