Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă de chec sau pentru forma lui finală…
Spanacul abundă de minerale și vitamine, perfecte pentru o buna funcționare a organismului. Cu un conținut ridicat de vita A, B6, C, E, K, acid folic, fier, calciu dar și magneziu, potasiu și multe altele.
Este recomandat consumul de spanac mai ales pentru cei suferinzi de astm, diabet, tensiune, oase, piele, păr, pietre la rinichi și lista poate continua.
Nici nu mă gândeam vreodată ca să fac așa ceva, însă într-o după-amiază însorită de primăvară am ieșit la o plimbare prin pădurea de lângă locuința mea. Acolo aveam să ma întâlnesc cu o doamnă care culegea urzici…nu mi-a fost tare greu să intru în vorbă cu dansa și uite-așa am aflat că le strângea pentru consumul propriu, iar de aici vreo jumătate de oră am discutat ba despre una ba despre alta, dar și despre cum urma să gătească urzicile.
V-ați dat seama, această rețetă de chec cu spanac o am de la dânsa și urmează s-o prezint în detaliu, în ce urmează.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm spanacul în 2-3 ape.
Curățăm ceapa, usturoiul, le tocăm mărunt.
Zdrobim grosier năutul cu ajutorul unei furculițe.
Dăm mozzarela pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.
Punem o oală la fiert și opărim spanacul. Îl scoatem într-o sită și îl scurgem bine și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Călim ceapa verde și usturoiul în ulei cu puțină sare până se înmoaie.
Tocăm grosier spanacul și-l punem într-un castron.
Adăugăm ceapa călită, ouăle, năutul zdrobit, sare și piper.
Adaugăm și mozzarela.
Turnăm în tava de chec și dăm la cuptor pentru 30-35 de minute.
Scoatem afară și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care îl punem pe un grătar și-l lăsăm să se răcească complet.