Dulceața de vișine, după reteta de dulceața de căpșuni a bunicii mele.

( 4 out of 5 )
Loading...
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Dulceaţa de vișine, reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor. Pentru toate acestea vișinele trebuie sa fie bine coapte.
Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahar și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistenta aproape uniformizată.
Va asigur ca nu este nevoie de nici un conservant si dulceața se poate pastra pentru iarnă fără nici un fel de probleme! 🙂

Ingredients

Step by step method

  • Punem zaharul peste ele și le lăsam pana a doua zi, timp in care mai amestecam pana la dizolvarea zaharului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.

  • A doua zi strecuram vișinele, punem sucul la fiert și când a dat in clocot, turnam peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de ora.

  • Strecuram din nou și le punem din nou sucul la fiert pana se reduce la jumătate. Adăugăm fructele in sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin din oala in care au fiert vișinele și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai buna de turnat in borcane sterilizate și fierbinți.

  • Turnam in borcane, punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine. Spor la treaba si pofta buna sa aveti!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password