Această dulceață de vișine reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor. Pentru toate acestea vișinele trebuie sa fie bine coapte.
Va asigur ca nu este nevoie de nici un conservant si dulceața se poate pastra pentru iarnă fără nici un fel de probleme! 🙂
Ingredinete:
Mod de preparare:
Punem zahărul peste vișine și le lăsam pana a doua zi, timp in care mai amestecam până la dizolvarea zaharului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.
Strecurăm din nou și le punem din nou sucul la fiert până se reduce la jumătate.
Adăugăm fructele in sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin din oala in care au fiert vișinele și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai buna de turnat in borcane sterilizate și fierbinți.
Turnăm în borcane, punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine. Spor la treaba si pofta buna sa aveti!
Pentru multe alte rețete de dulcețuri dar și conserve pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.