Ficăței de pui în crustă de mălai

( 0 out of 5 )
Loading...
Ficăței de pui în crustă de mălai
  • -1 kgServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Ficăței de pui în crustă de mălai

Acești Ficăței de pui în crustă de mălai condimentați cu usturoi reprezintă o delicatesă crocantă la exterior și fragedă la interior, perfectă pentru iubitorii de preparate savuroase.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Ficățeii sunt marinați într-un amestec de condimente aromate și usturoi, care le conferă un gust intens și plin de savoare. După marinare, sunt trecuți printr-un strat fin de făină, ouă și mălai aurit, care la prăjire formează o crustă crocantă și ușor aromată.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Acest preparat se potrivește de minune cu o salată proaspătă, un sos de usturoi sau o mămăliguță cremoasă sau chiar ca gustare rece. Ideal pentru o masă plină de savoare și texturi contrastante!

Cum facem Ficăței de pui în crustă de mălai

Ingrediente:

  • 1 kg de ficăței de pui
  • 5-6 ouă
  • 200 g făină albă tip 000
  • 200 g mălai
  • 200 g pesmet
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de boia
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Verificăm cu atenție fiecare ficățel în parte de eventualele pielițe și fiere.

Amestecăm făină de mălai cu pesmetul.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Punem o oală încăpătoare la fiert cu vreo 2,5 l de apă.

Când dă apă în clocot o unem fiecare ficățel întreg, adică ambii lobi sau separăm și punem lob cu lob, având grijă ca atunci când ii punem apă să fiarbă bine. Nu îi turnăm pe toți deodată.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Din momentul în care a început să clocotească apă, oprim focul și lăsăm ficăței să se tempereze în apă în care i-am pus.

Tocăm usturoiul mărunt.

Scurgem bine ficăței de lichid și îi condimentăm cu sare, piper, boia și usturoi.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Batem ouăle cu puțină sare.

Ficăței de pui în crustă de mălai

Trecem ficăței prin făină,

Ficăței de pui în crustă de mălai

Îi dăm bine prin ou și îi trecem prin pesmetul amestecat cu făina de mălai.

Încingem uleiul și prăjim la foc mare ficăței până prind culoarea aurie.

Scoatem din ulei pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Ficăței de pui în crustă de mălai
Sunt excelenți serviți calzi sau ca gustare pe platouri. Spor la treabă și să vă fie de bine!

Ficăței de pui în crustă de mălai

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password