Acești Ficăței de pui în crustă de mălai condimentați cu usturoi reprezintă o delicatesă crocantă la exterior și fragedă la interior, perfectă pentru iubitorii de preparate savuroase.
Ficățeii sunt marinați într-un amestec de condimente aromate și usturoi, care le conferă un gust intens și plin de savoare. După marinare, sunt trecuți printr-un strat fin de făină, ouă și mălai aurit, care la prăjire formează o crustă crocantă și ușor aromată.
Acest preparat se potrivește de minune cu o salată proaspătă, un sos de usturoi sau o mămăliguță cremoasă sau chiar ca gustare rece. Ideal pentru o masă plină de savoare și texturi contrastante!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Verificăm cu atenție fiecare ficățel în parte de eventualele pielițe și fiere.
Amestecăm făină de mălai cu pesmetul.
Punem o oală încăpătoare la fiert cu vreo 2,5 l de apă.
Când dă apă în clocot o unem fiecare ficățel întreg, adică ambii lobi sau separăm și punem lob cu lob, având grijă ca atunci când ii punem apă să fiarbă bine. Nu îi turnăm pe toți deodată.
Din momentul în care a început să clocotească apă, oprim focul și lăsăm ficăței să se tempereze în apă în care i-am pus.
Tocăm usturoiul mărunt.
Scurgem bine ficăței de lichid și îi condimentăm cu sare, piper, boia și usturoi.
Batem ouăle cu puțină sare.
Trecem ficăței prin făină,
Îi dăm bine prin ou și îi trecem prin pesmetul amestecat cu făina de mălai.
Încingem uleiul și prăjim la foc mare ficăței până prind culoarea aurie.
Scoatem din ulei pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Sunt excelenți serviți calzi sau ca gustare pe platouri. Spor la treabă și să vă fie de bine!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.