Azi facem un desert simplu cu un aluat fraged și celebrele bomboane cu caramel subalpine de pădure, Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă.
Ies destul de multe dintr-o cantitate atât de mică și sunt atât de bune încât acum îmi pare rău că nu am dublat porția.
Ingrediente apreciate și consumate în mod regulat de toți românii, de la cel mai mic până la cel mai mare. Aluatul fraged care se topește în gură, bomboană Toffifee și bezea crocantă la exterior, un deliciu care dispare rapid de pe platou.
Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplut și bezea:
Mod de preparare pentru alauat:
Punem într-un castron făina, praful de copt împreună cu untul tăiat cuburi direct din frigider, sarea, zahărul vanilat și zahărul tos. Cu ajutorul unei furculițe presăm bucățile de unt până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, apa si amestecăm cu furculița până compoziția începe să se lege. Apoi frământăm rapid cu vârfurile degetelor până obținem un aluat relativ omogen. Nu insistați prea mult că se va dezvolta glutenul din făină și fursecurile nu vor mai fi fragede.
Punem aluatul intr-o folie de prospețime la frigider pentru o oră.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină la o grosime de 3-4 m. Decupăm cu o formă rotundă de 5 cm diametru și le punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt la o distanță cam de 1,5-2 cm una de cealaltă. Facem la fel și cu restul de aluat rămas de la decupat. Ar trebui să vă iasă cam 50 de buc.
Punem bomboanele Toffifee direct peste aluatul crud și presăm ușor.
Batem albușurile cu praful de sare până bezeaua este ușor aerată, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua devine fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.
Încorporăm și amidonul, amestecând la viteză mică 5-6 secunde.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm bezeaua deasupra fiecărei bucăți de la 2 mm deasupra fără a atinge bucata de ciocolată și până îmbracă frumos tofeefee-ul.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-22 de minute, în funcție și de cuptorul fiecăruia. După trecerea timpului de coacere, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.
Spor la treabă și poftă bună la fursecuri tofeefee.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.