Khachapuri – Placinta georgiana cu brânza – Reteta traditionala

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -8Servings+
  • 25 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Khachapuri este o placinta traditionala georgiana umplută cu brânza și ou. De fapt este un aluat de pâine cu ulei de măsline, care se întinde dreptunghiular sau rotund, se pune in mijloc compoziția de brânza, se ridica marginile și la cele doua capete de face o rasucitura ca sa nu curgă compoziția. Se poate face și cu alte ingrediente cum ar fi carne, legume, etc, gândul ducându-mă la celebrele pide Turcești. Sunt consistente și satioase fiind extraordinare pentru micul dejun dar și pentru o gustare

Ingredients

  • Pentru aluat
  • Pentru umplutura

Step by step method

  • Începem, desigur, cu aluatul. Încălzește ușor apa (nu trebuie să frigă la deget, dacă o probezi). Amestecă drojdia cu sarea și zaharul, adauga o parte din apa calda și las-o 10-15 minute să elibereze dioxidul de carbon

  • Într-un vas mare combină făina cu uleiul de măsline. Adaugă mixtura de drojdie și frământă pentru cateva minute, până aluatul devine elastic și omogen. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l așa între 30 de minute sau cât îi nevoie să își dubleze cantitatea.

  • Radem mozzarella pe răzătoarea cu ochiuri mari, zdrobește brânza feta și pune-le intr-un castron alături de ricotta și oua. Omogenizeaza compoziția și da-o deoparte.

  • Împarte aluatul dospit in 8 bucăți egale sau dacă le vrei mai mici in câte vrei tu, ideea e sa fie egale. Întinde aluatul in bucăți dreptunghiulare și împarte egal brânza pe aluat, întinde-o ușor și aduna marginile laterale spre interior, răsucește capetele și pune-le in tavi tapetate cu hârtie de copt.

  • Le scoatem afara și le lăsam sa se tempereze in tava in care s-au copt. Presaram felii de ceapa verde și sunt numai bune de servit alături de un iaurt sau un pahar cu lapte bătut. Simplu nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password