Tonul, un pește potrivit pentru o gustare sănătoasă, iar pentru astăzi am ales să fac un delicios pate de ton cu fasole, lămâie și oregano.
Nu prea sunt adeptul pateurilor din comerț, însă îmi place să le fac acasă și le fac din aproape orice, din ciuperci, din ficat de curcan, din ficat de rață, dar parcă astea din pește sunt la sentimentul meu. De exemplu, pateul de păstrăv afumat cu lămâie, rețetă pe care o găsești aici:
este unul din favoritele mele. Aceste pateuri sunt de fapt niște gustări ușoare, rapid de făcut și megagustoase.
Din câteva ingrediente, o pâine neagră coaptă în tigaie, rețetă pe care o găsești aici:
și câteva legume, poți spune că ai un mic dejun consistent și sățios.
Însă vă veți convinge imediat după citirea ingredientelor și a modului de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Punem toate ingredientele intr-un castron, mai puțin ceapa roșie și câteva fire de pătrunjel. Cu ajutorul unui mixer vertical mixăm pana obținem o pastă omogenă și pateul este gata. Potrivim de sare și piper dacă mai este nevoie.
Servin pe pâine prăjită cu ceapa roșie, pe baghetă sau ca o gustare rapidă. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!