Bun găsit! Azi facem pernuțe fragede cu mere și scorțișoară, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.
Fragede de se topesc în gură, delicioase și atât de aromate încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.
Merele caramelizate cu scorțișoară te îmbie să mai vrei una și încă una. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu le fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajung pană a doua zi. Merg de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru compoziția de mere:
Extra:
Mod de preparare pentru aluat:
Pregătim ingredientele umede într-un castron punem smântâna, ouăle și le punem la frigider.
Cântărim și cernem făina într-un castron, adăugăm untul tăiat cubulețe și lăsăm la rece în frigider pentru jumătate de oră.
După ce a trecut timpul de jumătate de oră scoatem castronul cu făina și untul, și presăm bucățelele de unt cu vârful degetelor astfel încât să obținem “foi” subțiri de unt.
Adăugăm ingredientele umede, sarea și le încorporăm ușor. Ne mișcăm rapid cu aluatul, altfel vom dezvolta glutenul și nu vom mai obține aluatul perfect.
Îl înfoliem în folie de prospețime sau îl putem pune într-o pungă și îl dăm din nou la rece pentru minim 3 ore.
Mod de preparare pentru compoziția de mere:
Curățăm merele de coajă și le tăiem cubulețe mici.
Încingem o tigaie în care punem untul, adăugăm merele, zeama de lămâie și scorțișoara. Sotăm 2-3 minute la foc mare după care adăugăm amidonul dizolvat în sucul de mere. Probabil nu este nevoie să îl adăugăm tot, compoziția trebuie să fie asemănătoare unui sos cu bucățele de mere întregi în el. Dăm departe și lăsăm să se răcească.
Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 3 mm.
Decupăm cu ajutorul unui inel de 8-10 cm, distribuim pe jumătate din foi compoziția de mere.
Punem celelalte foi peste și presăm ușor marginile apoi le împăturăm exact ca plăcintele cu pui și cartofi (vezi aici)
Așezăm pernuțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit facem o cruce în mijloc. Ungem cu ou și coacem 20-22 de minute sau până se rumenesc frumos.
Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!