Cea mai bună și mai gustoasă ruladă de biscuiți cu cremă de cocos, fără zahăr adăugat. Un deliciu din cele mai simple și mai rapide rețete.
Am tot încercat fel de fel de variante de rulade de biscuiți cu cremă de cocos, însă mai bună ca aceasta nu am găsit și nici mâncat vreodată. Cu un conținut de zahăr exclusiv care se regăsește în compoziția biscuiților sau a laptelui condensat, am adăugat doar pentru gust câteva lingurițe de miere și atât. Rezultatul a fost nemaipomenit de bun și cu siguranță voi repeta această rețetă.
Și cum de fiecare dată când fac ceva dulce sper ca măcar a doua zi să mai avem cel puțin câte o felie de fiecare, nici de această dată nu s-a întâmplat să ne rămână, așa că deși e destul de târziu când scriu această rețetă, vă spun cu mâna pe inimă că după ce termin voi face încă una.
Este atât de fină, fără gram de unt sau margarină, nu este grețoasă și atât de ușor de pregătit încât va fi o joacă de copii.
Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru stratul de biscuiți:
Ingrediente pentru umplutura de cocos:
Mod de preparare pentru stratul de biscuiți:
Zdrobiți biscuiții grosier.
Intr-un castron puneți biscuiți împreună cu uleiul de cocos netopit, 400 g smântână, cacaua, cocosul și omogenizați bine până obtineți o compoziție omogenă. Dacă considerați că este prea sfărâmicioasă mai adăugați câte puțin din smântâna rămasă.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.
Adăugăm și extractul de vanilie.
Asamblare:
Pe un plan de lucru drept întindeți o folie de prospețime sau o hârtie de copt.
Turnați compoziția de biscuiți și nivelați-o uniform cu o dimensiune de aproximativ 40/35 cm. O puteți întinde și mai gros și mai subțire, depinde de răbdarea și de dexteritatea pe care o aveți.
Presărați din loc în loc, compoziția de cocos și întindeți-o peste cea de cacao, lăsând 2 degete în partea superioară fără a unge.
Rulați strâns cu ajutorul foliei sau a hârtiei de copt si puneți la rece peste noapte.
A doua zi se taie cu un cuțit subțire si bine ascuțit. Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă si poftă bună!