Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos
  • 20 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Cea mai bună și mai gustoasă ruladă de biscuiți cu cremă de cocos, fără zahăr adăugat. Un deliciu din cele mai simple și mai rapide rețete.

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Am tot încercat fel de fel de variante de rulade de biscuiți cu cremă de cocos, însă mai bună ca aceasta nu am găsit și nici mâncat vreodată. Cu un conținut de zahăr exclusiv care se regăsește în compoziția biscuiților sau a laptelui condensat, am adăugat doar pentru gust câteva lingurițe de miere și atât. Rezultatul a fost nemaipomenit de bun și cu siguranță voi repeta această rețetă.

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Și cum de fiecare dată când fac ceva dulce sper ca măcar a doua zi să mai avem cel puțin câte o felie de fiecare, nici de această dată nu s-a întâmplat să ne rămână, așa că deși e destul de târziu când scriu această rețetă, vă spun cu mâna pe inimă că după ce termin voi face încă una.

Este atât de fină, fără gram de unt sau margarină, nu este grețoasă și atât de ușor de pregătit încât va fi o joacă de copii.

Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem minunata Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos?

Ingrediente pentru stratul de biscuiți:

  • 500 g biscuiți simpli sau cu cacao gen Petit Beurre (eu am pus din ambele variante)
  • 100 g cacao de bună calitate dacă folosiți biscuiți simpli, iar dacă folosiți cu cacao reduceți cantitatea la 70 g
  • 2 linguri de cocos cu vârf
  • 400-450 g smântână de gătit cu 15% grăsime
  • 100 g ulei de cocos

Ingrediente pentru umplutura de cocos:

  • 1 conservă lapte condensat (400g)
  • 350 g fulgi de cocos
  • 40 g miere
  • 60 ml ulei de cocos topit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru stratul de biscuiți:

Zdrobiți biscuiții grosier.

Intr-un castron puneți biscuiți împreună cu uleiul de cocos netopit, 400 g smântână, cacaua, cocosul și omogenizați bine până obtineți o compoziție omogenă. Dacă considerați că este prea sfărâmicioasă mai adăugați câte puțin din smântâna rămasă. 

Zdrobim grosier biscuiții

Mod de preparare pentru stratul de cocos:

Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.

necunoscut_1.jpg

Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.

necunoscut_2.jpg

Adăugăm și extractul de vanilie.


necunoscut_3.jpg

Asamblare:

Pe un plan de lucru drept întindeți o folie de prospețime sau o hârtie de copt.

Turnați compoziția de biscuiți și nivelați-o uniform cu o dimensiune de aproximativ 40/35 cm. O puteți întinde și mai gros și mai subțire, depinde de răbdarea și de dexteritatea pe care o aveți.

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Presărați din loc în loc, compoziția de cocos și întindeți-o peste cea de cacao, lăsând 2 degete în partea superioară fără a unge.

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Rulați strâns cu ajutorul foliei sau a hârtiei de copt si puneți la rece peste noapte.

A doua zi se taie cu un cuțit subțire si bine ascuțit. Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă si poftă bună!

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password